Polaganje kamena temeljca Studentskog doma u Požegi

Dana 10.10. 2018. godine u 12h održano je polaganje kamena temeljca Studentskog doma u Požegi., KK.09.1.2.01.0013 u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ KK.09.1.2.01.

Uz domaćina, dekana Veleučilišta u Požegi, prof. dr. sc. Borislava Miličeviće, brojne uzvanike, zamjenika požeško-slavonskog župana Vedrana Neferovića, gradonačelnike i načelnike općina s područja Požeško-slavonske županije ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, u nazočnosti svojih pomoćnika Davora Huške i Mladena Pavića, položila je kamen temeljac za izgradnju Studentskog doma u Požegi. Na svečanosti polaganja kamena temeljca bili su i članovi Upravnog vijeća Veleučilišta na čelu s predsjednikom prof. dr. sc. Dragom Šubarićem te rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i dr.

 

– Zahvaljujući Vladi RH i podršci Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurana su bespovratna sredstva za realizaciju ovoga projekta čija je procijenjena vrijednost nešto veća od 32 milijuna kuna. Nakon 20 godina rada požeškog Veleučilišta mnoge su generacije sanjale, a mi smo dočekali taj dan početka radova na izgradnji zgrade koja će uvelike unaprijediti kvalitetu života i studiranja na Veleučilištu u Požegi, a vjerujem i samo Veleučilište istaknuti na karti visokih učilišta RH – rekao je dekan Veleučilišta u Požegi Borislav Miličević, te predstavio karakteristike novog objekta.

– Zadovoljna sam što smo iskoristili sva raspoloživa sredstva kada govorimo o studentskim domovima. Sveukupno je riječ o 14 studentskih domova diljem Hrvatske za što je uloženo 1,2 milijarde kuna kako bismo unaprijedili kvalitetu života studentske populacije. Do kraja ove godine planiramo uložiti dodatnih 1,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava i to za dva velika projekta – e-škole, uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola te projekt uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetencije u strukovnom obrazovanju. Prepoznali smo važnost ulaganja u obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te tijekom ove i prošle godine značajno potaknuli aktivnosti dodjele sredstava te ugovaranja u području znanosti i obrazovanja – poručila je ministrica Žalac koja je zajedno s studenticom, predsjednicom Studentskog zbora Helena Crnković, dekanom Miličevićem, ravnateljem Studentskog centra Tomislavom Ragužem položila kamen temeljac. Temeljni kamen blagoslovio je prepošt stolnog kaptola sv. Petra vlč. Ivica Žuljević.